Vragen? Landal GreenParks Tel. 0900 - 8842 | Villa kopen | Contact

Beleef de hunebedden

Beleef de hunebedden

wo 23 december 2020

Hunebedden zijn de oudste monumenten van Nederland. Ze zijn gebouwd van zwerfkeien die in de IJstijd naar Drenthe zijn meegevoerd en dienden als grafkamers. De doden kregen in deze hunebedden grafgiften mee, zoals sieraden, bijlen en aardewerk potten.

Het grootste hunebed is bijna 23 meter lang en ligt in het Drentse Borger. Het zal je verbazen dat deze hunebedden daadwerkelijk door mensen zijn gemaakt. Keien van 20.000 kilogram; dat kan toch bijna niet! Het tegendeel is waar: de enorme keien werden op hun plek gezet door boomstammen neer te leggen en daar keien overheen te rollen.

Hunebedcentrum Borger, op een kwartiertje afstand PUUR Exloo, is de perfecte plek om meer te weten te komen over de eeuwenoude hunebedden. Bij het Hunebedcentrum waan je jezelf in de prehistorie en ontdek je alles over de tijd waarin je vroegste voorouders leefden. Je kunt interactief in contact komen met de hunebedbouwers, wat je dicht bij de oermens brengt.

Wil je weten hoe de stenen in het Hondsruggebied terecht zijn gekomen en wat de mensheid met het landschap heeft gedaan? Bezoek dan de poort van het Hondsrug UNESCO Geopark. Hier zie je de ijstijden, de mammoet en de eerste bewoners voorbij komen. Of bezoek het Oertijdpark en beleef de prehistorie: zie hoe je vuursteen bewerkt en ruik de geur van prehistorisch koken!

De meeste van de hunebedden vind je vlakbij het familieresort PUUR Exloo, namelijk op de Hondsrug in Drenthe. Ga terug in de tijd en ontdek, naast de hunebedden, nog meer spannende verhalen in het Hunebedcentrum in Borger! Beleef avonturen en ontdek de oertijd.