Vragen? Landal GreenParks Tel. 0900 - 8842 | Villa kopen | Contact

De 5 mooiste plekjes

De 5 mooiste plekjes

wo 23 december 2020

De omgeving rondom PUUR Exloo beschikt over heel veel mooie plekjes. Maak kennis met deze plekjes en doe wat inspiratie op.

Hunebedden

Hunebedden zijn de oudste monumenten van Nederland. Ze zijn gebouwd van zwerfkeien die in de IJstijd naar Drenthe zijn meegevoerd. In en rondom Exloo liggen veel hunebedden. Ontdek de spannende verhalen van vroeger en ga op bezoek bij deze prachtige monumenten!

Orvelte

Monumentendorp Orvelte kenmerkt zich door het unieke Drentse karakter. Een wandeling door Orvelte geeft je het gevoel terug te gaan in de tijd. Zo krijg je een indruk van de manier waarop mensen in de negentiende eeuw in de Drentse dorpen woonden en werkten. De monumentale boerderijen en de straten, met kinderkopjes en oude klinkers, geven het dorp unieke sfeer. Bezoek Orvelte en ontdek het verhaal van het oerdorp!

Zwakanaga

Toe aan wat creativiteit in combinatie met natuur? Beeldentuin ‘Zwakanaga’ is er in geslaagd om dit jaar 11 kunstenaars te laten exposeren in de beeldentuin en galerie. Bij Zwakanaga ontdek en ervaar je kunst in de buitenlucht en kun je genieten van de natuur- en bloemenpracht in de beeldentuin.

Bourtange

Op 30 minuten rijden vanaf PUUR Exloo ligt Bourtange. Bourtange is een klein vestingdorp dat tijdens de Nederlandse Opstand is aangelegd. Heden en verleden gaan perfect samen in dit sfeervolle dorp. Wanneer je in Bourtange bent, waan je je eeuwen terug in de tijd. Maak kennis met Vesting Bourtange, de vesting die nooit ingenomen werd.

Harwi

Nog een beeldentuin die de moeite waard is, is Harwi. De zelf ontworpen en aangelegde tuinen hebben een oppervlakte van ongeveer vier voetbalvelden en zijn gevuld met prachtige beelden van keramiek. Leuk om te weten is dat de beelden in eigen pottenbakkerij worden gemaakt. Daarnaast staan er beelden van brons, RVS, marmer, glas en natuursteen. Na een bezoek aan de beeldentuin en galerie kan er een lekkere lunch worden genuttigd!