Vragen? Landal GreenParks Tel. 0900 - 8842 | Villa kopen | Contact

Ontdek de Drentse natuur

Ontdek de Drentse natuur

wo 23 december 2020

Drenthe is een van de meest geliefde recreatie provincie van Nederland. Want eerlijk is eerlijk: waar vind je nog zoveel ruimte en zo’n uitgestrekte en natuurlijke omgeving?

Vanuit PUUR Exloo fiets of loop je zo de prachtige Drentse natuur in. Direct achter het familieresort ligt een schat aan moois: van hunebedden, droogdalen uit de laatste ijstijd en keien weggetjes, tot grafheuvels en stuifzand complexen. De ultieme plek om tot rust te komen en het oerlandschap van Drenthe te beleven.

Drenthe telt maar liefst drie Nationale Parken. Dompel je onder in de natuur en je blijft maar om je heen kijken met zoveel moois. Je zult verstelt staan van wat je onderweg allemaal tegenkomt: een ‘Drentse Hooglander’, een heideschaap, een das of een bever? Het kan allemaal!

1. Nationaal Park Dwingelerveld

In dit Nationaal Park kun je van een eindeloze, ongestoorde horizon genieten. Dwingelderveld staat bekend om haar grootste aaneengesloten natte heidegebied en de twee schaapskudden met herder die deze heide in conditie houden. Het is een plek vol verborgen schoonheid waar je ultiem tot rust kunt komen. Breng vooral ook een bezoek aan een schaapskooi! De herders vertellen je graag over hun interessante baan.

2. Nationaal Park Drents-Friese Wold

Wil je de bossen in? Nationaal Park Drents-Friese Wold is perfect! Je wandelt en fietst hier door 6.000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgrasland. Naast schitterende natuur, is in het Nationaal Park Drents-Friese Wold ook genoeg te beleven: zo kun je crossen door de bossen op je mountainbike waar je zelfs wat uitdaging zal ervaren door de klimmetjes, afdalingen en singletracks. Of je stapt in de kano bij Appelscha en geniet van het kabbelende water om je heen. Een bezoekje brengen aan Schaapskooi Doldersummerveld of het belevingspad bij Hoogersmilde belopen doen het ook altijd goed!

3. Nationaal Park Drentsche Aa

Nationaal Park Drentsche Aa biedt je ontzettend veel verrassing. Naast de schitterende beek van ruim 28 kilometer, kent dit landschap ook 21 dorpen en gehuchten. De afwisseling van het wandelen of fietsen door beekdalen, het genieten van uitzicht op veenmeertjes en zandverstuivingen met bijkomen op een terrasje in een van de pittoreske dorpjes, is geweldig. In het Nationaal Park ligt ook UNESCO Geopark de Hondsrug, wat zich nabij PUUR Exloo bevindt. Dit gebied zit vol oeroude sporen en verhalen en brengt veel belevenis met zich mee.

We schreven blogs over het fietsen in Drenthe, wandelen in Drenthe en laten je kennismaken met de mooiste wandelroutes. Laat je inspireren!

Hoe fijn is het om na een heerlijke dag in de natuur in één van onze villa’s na te genieten? Kom tot rust en maak gebruik van de wellness faciliteiten.